• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:03 - 28 Αυγ 2012

Ιαπωνία: Αρνητικές οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την οικονομία

Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2011 η ιαπωνιή κυβέρνηση υποβάθμισε τις προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας, επικαλούμενη τη δυστοκία που παρατηρείται στο μέτωπο των εξαγωγώ και της βιομηχανικής παραγωγής.

Η επιβράδυνση στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ παράλληλα η ευρωζώνη παλεύει με την κρίση χρέους, ήταν οι βασικοί παράγοντες για την πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων, ΄όπως δήλωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία μάλιστα προειδοποίησε ότι περαιτέρω διεθνής επιβράδυνση και απότομες κινήσεις στις αγορές μπορεί να απειλήσουν σημαντικά την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στη μηνιαία έκθεση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται ότι «η οικονομία ανακάμπτει με ήπιο ρυθμό με στήριξη από τη ζήτηση που δημιουργείται λόγω της ανοικοδόμησης, ενώ έχουν γίνει αισθητές κινήσεις αποδυνάμωσης». Επισημαίνεται ότι το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου καθώς ο ιαπωνικός ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 0,3%.