• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:01 - 18 Ιαν 2013

Κυπριακές εκλογές: Ο Αναστασιάδης πρώτος στις δημοσκοπήσεις

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης προηγείται στην κούρσα για την προεδρεία της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο νικητής των εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 17 και αν χρεαστεί και στις 24 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εντατικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να ενταχθεί η χώρα σε σχέδιο διάσωσης.


Η Κύπρος εκτιμάται ότι θα χρειαστεί 17,5 περίπου δις ευρώ για να κεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες της και να εξυγιάνει την οικονομία της.

Το ποσό ανέρχεται στο συνολικό ετήσιο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για τον κρατικό κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 38% έναντι 23,7% του ανεξάρτητου υποψήφιου Σταύρου Μαλά που στηρίζεται από το κυβερνών κουμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ. Τρίτος έρχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας.


Ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δεν έχει θέσει υποψηφιότητα.