Οπως αναφέρει ο διεθνής οργανισμός, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές έχουν βελτιωθεί, ενώ αναφορικά με την εφαρμογή του Μνημονίου, προχωρεί ομαλά παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η πιο ζωηρή εγχώρια ζήτηση στηρίζει τόσο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας όσο και τη μείωση της ανεργίας. Επίσης, μια ευρεία βελτίωση του οικονομικού κλίματος έχει οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της απόδοσης των ομολόγων. Με την εξέλιξη αυτή η Πορτογαλία έχει τη δυνατότητα να εκδώσει πενταετή ομόλογα με ευνοϊκούς όρους. Οι στόχοι στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 εκπληρώθηκαν, όπως υπογράμμισε το ΔΝΤ.
12:21 - 20 Φεβ 2014
Ευνοϊκές οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος αναπροσαρμογής της Πορτογαλίας
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ευνοϊκές είναι οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος αναπροσαρμογής της Πορτογαλίας (Μνημόνιο), όπως καταγράφονται στην τελευταία, δέκατη έκθεσή του.



