Όσον αφορά το 2008, αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξηςστο 3%, και πληθωρισμός στο 2,6%.
Η μείωση των πετρελαϊκών τιμών το προηγούμενο εξάμηνο βοήθησε στην μείωση του πληθωρισμού ενώ διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες.
Το σχέδιο προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2008, συνολικού ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων, που υπέβαλε ο Τζορτζ Μπους σήμεραστο Κογκρέσο προς έγκριση είναι το πρώτο που υποβάλλεται σε ελεγχόμενο από το Δημοκρατικό Κόμμα Κογκρέσο, ενώ αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη δεδομένης της αντίθεσης των Δημοκρατικών στα σχέδια Μπους ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες και τη φορολογία.
Ο πρόεδρος Μπους εισηγείται σημαντική αύξηση της τάξης του 11,3% στις αμυντικές δαπάνες, η οποία συνοδεύεται από «συμπίεση» στους υπόλοιπους τομείς, κυρίως στην υγεία και την εκπαίδευση, στην προσπάθεια του Μπους να ικανοποιήσει το στόχο του για εξάλειψη του ελλείμματος σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.
Ειδικότερα, ο πληθωρισμός του 2008 προβλέπει μείωση του ελλείμματος στα 239 δισ δολάρια έναντι ελλείμματος 244 δισ δολαρίων για το οικονομικό έτος του 2007 που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.



