• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Άιντε για Κυπριακό:Εξετάζουμε τον τρόπο που θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο
17:29 - 03 Μαρ 2017

Άιντε για Κυπριακό:Εξετάζουμε τον τρόπο που θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο

Mε τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Άιντε ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης στο Κυπριακό και επιστροφής των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Άιντε έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη σημείωσε πως ότι θα καταστεί δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε πως διερευνά τον τρόπο που θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και τι θα κάνουν όταν επιστρέψουν σε αυτές.

«Συζητήσαμε ορισμένες ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση και με τον κ. Ακιντζί» δήλωσε ο κ. Άϊντε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τον διάλογο. Επανέλαβε δε, την ετοιμότητα του Προέδρου να επιστρέψει ακόμα και αύριο στον διάλογο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως οι διαφορές οι οποίες υπάρχουν, δεν λύνονται μέσω δημόσιων τοποθετήσεων, αλλά στο τραπέζι του διαλόγου.

Στο μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι στις 9 Μαρτίου θα κάνει προεκλογική ομιλία στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τελευταία τροποποίηση στις 03/03/2017 - 17:36