• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η Ιρλανδία γυρίζει την πλάτη στην Κομισιόν και στηρίζει Apple
22:31 - 16 Αυγ 2017

Η Ιρλανδία γυρίζει την πλάτη στην Κομισιόν και στηρίζει Apple

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πάσκαλ Ντόνοχοου δήλωσε πως η χώρα του δεν θα αποδεχθεί την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει αναδρομικά 13 δισ. ευρώ για φόρους από την αμερικανική εταιρεία πληροφορικής Apple.

Ο Ντόνοχοου μίλησε για το θέμα στη γερμανική FAZ και σημειώνοντας ότι οι φορολογικοί κανόνες των οποίων επωφελήθηκε η Apple ίσχυαν για όλες τις εταιρείες και ότι ο αμερικανικός κολοσσός της πληροφορικής δεν έτυχε διακριτικής μεταχείρισης.

Συνεπώς, θεωρεί ότι η πολιτική αυτή δεν αντίκειται στο ευρωπαϊκό ή στο ιρλανδικό φορολογικό δίκαιο. Γι` αυτό και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση της χώρας του δεν πρόκειται να παίξει το ρόλο του "φοροεισπράκτορα" της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε πέρυσι ότι η Apple κατέβαλε τόσο λίγους φόρους για τη δραστηριότητά της στην ιρλανδική επικράτεια που η μεταχείρισή της ισοδυναμούσε με κρατική ενίσχυση.