• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Με τη «σφραγίδα» της ΕΚΤ η αντιπροεδρία Ντε Γκίντος
21:24 - 07 Μαρ 2018

Με τη «σφραγίδα» της ΕΚΤ η αντιπροεδρία Ντε Γκίντος

Το «πράσινο φως» στον διορισμό του Ισπανού Λουίς ντε Γκίντος στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο. Η θητεία του Ντε Γκίντος θα είναι οκταετής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας υιοθέτησε την σύσταση από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας. Ο Ντε Γκίντος είχε λάβει το χρίσμα για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ από το Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αντίρρηση στην πρόταση του συγκεκριμένου υποψηφίου, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επαγγελματικής εμπειρίας σε νομισματικά ή τραπεζικά ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.