• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:43 - 11 Μάι 2007

ΗΠΑ: Ανοδος 0,7% στις τιμές παραγωγού τον Απρίλιο - ''Ελεγχόμενος ο πληθωρισμός''

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους για ενεργειακά προϊόντακαι τρόφιμα. Ωστόσο, εξαιρουμένων των τροφίμων και των καυσίμων, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, για δεύτερο συνεχή μήνα, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι ο πληθωρισμός διατηρείται υπο έλεγχο.

Αναλυτικότερα, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν αύξηση 0,7% τον Απρίλιο, έναντι ανόδου 1% το Μάρτιο και προβλέψεων για άνοδο κατά 0,6%.

Ωστόσο, οι λεγόμενες δομικές τιμές παραγωγού παρέμειναν στάσιμες για δεύτερο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση κατά 0,2%, κάτι που υποδεικνύει ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται υπό έλεγχο. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στους τραπεζίτες της Fed να διατηρήσουν αμετάβλητο το επιτόκιο του δολαρίου, καθώς βλέπουν πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνονται.