• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο
22:31 - 29 Οκτ 2019

Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο

Με αφορμή την επέτειο των 96 χρόνων της τουρκικής δημοκρατίας, ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, εκφώνησε ομιλία στην οποία υπεραμύνθηκε των δραστηριοτήτων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Σε αυτή την περιοχή, σε αυτή τη θάλασσα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα. Δεν έχουμε δουλειά να πάμε μόνο εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα», τόνισε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι η μόνη από τις εμπλεκόμενες χώρες που δεν ενδιαφέρεται για τα πετρέλαια.

«Είναι κάτι παραπάνω από εμφανής μια πρωτόγονη αντίληψη που θεωρεί μια σταγόνα πετρελαίου πιο πολύτιμη από μια σταγόνα αίματος» σημείωσε. Όπως υποστήριξε, η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που βάζει σε προτεραιότητα τους ανθρώπους αντί για το πετρέλαιο και την ισχύ.

Ακόμη, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «σχεδόν κανείς από τη Δύση δεν μας κάλεσε για να μας συλλυπηθεί για τους 20 ανθρώπους μας που χάθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης ή τους 184 αδερφούς μας που τραυματίστηκαν».