• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:52 - 08 Οκτ 2007

ΔΝΤ: ''Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη η πιστωτική κρίση''

Την εκτίμησή του ότι οι αυστηρότεροι όροι δανεισμού των επιχειρήσεων αποτέλεσαν μία «σοβαρή κρίση» που δεν ξεπεράστηκε ακόμη και θα αποτελέσουν «τροχοπέδη» στην παγκόσμια ανάπτυξη διατύπωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Rodrigo Rato σε συνέντευξή του στου Financial Times.

«Η πιστωτική κρίση αναμένεται να αναγκάσει τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να προβούν σε ουσιαστικές αλλαγές στα οικονομικά τους σχέδια», δήλωσε ο κ. Rato επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μια «τρικυμία εν ποτηρίω».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι ενώ η κρίση δεν θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση, θα περάσουν μερικοί μήνες μέχρι να επανέλθει η ρευστότητα στα κανονικά επίπεδα.

Ο κ. Rato εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει σημάδια επιβράδυνσης, σημειώνοντας ότι και η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι πλέον λιγότερο ισχυρή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το δολάριο, εκτιμά ότι είναι «υποτιμημένο». Το ζήτημα της ισοτιμίας του ευρώ αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) στο Λουξεμβούργο, εν όψει του Συνεδρίου της G7 και της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ αργότερα τον Οκτώβριο.