• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ
17:26 - 03 Ιουλ 2022

Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών άφησε το Σάββατο (2/7) ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος θεατρικός σκηνοθέτης, Πίτερ Μπρουκ.

Γεννημένος στη Βρετανία, αλλά κάτοικος Γαλλίας, θεωρούταν πρωτοπόρος του θεάτρου, κάνοντας το θεατρικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Μεταξύ άλλων, είχε κερδίσει πολλά βραβεία Tony και Emmy, ένα βραβείο Laurence Olivier, ένα Premium Imperiale και ένα Prix Italia. Με τo Royal Shakespeare Company του Stratford, ο Μπρουκ σκηνοθέτησε την πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του Marat/Sade το 1964.

Στα θεατρικά του επιτεύγματα συγκαταλέγεται και η σκηνοθεσία της 9ωρης παράστασης «Μαχαμπαράτα», του μεγαλύτερου ινδικού έπους, το οποίο χαιρετίστηκε ως το θεατρικό γεγονός του αιώνα μας.