• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:02 - 08 Νοε 2007

Επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ ''βλέπει'' ο Bernanke

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Σημαντική επιβράδυνση αναμένεται να παρατηρηθεί στην αμερικανική οικονομία για το τρέχον τρίμηνο, καθώς οι πολύ υψηλές τιμές του αργού και η αποδυνάμωση του δολαρίου είναι πολύ πιθανό να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ B. Bernanke.

Ο κ.Bernanke δήλωσε ότι η «Federal Open Market Committee», το σώμα που αποφασίζει για τα επιτόκια δανεισμού στις ΗΠΑ, «βλέπει» κινδύνους στην ανάπτυξη της χώρας και στην άνοδο των τιμών, τονίζοντας ότι η Fed θα «βασιστεί στα δεδομένα και θα ανταποκριθεί όπως είναι απαραίτητο» με σκοπό να κρατήσει σταθερή την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Η FOMC αναμένει επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης για το 2007, ενώ είναι αρκετά πιο αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας για το 2008.

Αναλυτές σχολίασαν ωστόσο ότι η Fed βρίσκεται «παγιδευμένη», υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπήρχε φόβος αύξησης του πληθωρισμού, η επιτακτική ανάγκη της αμερικανικής οικονομίας θα ήταν η περαιτέρω μείωση του επιτοκίου.