Ο Χέκε έλαβε το 38,9% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του το 43% και, σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, εάν το AfD εκλέξει τελικά πολλούς βουλευτές με απευθείας εντολή, δεν θα μπορεί να «διορίσει» βουλευτές από την λίστα του κόμματος, της οποίας ηγείται ο Χέκε.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο επικεφαλής της AfD στη Θουριγγία, όπου το κόμμα κέρδισε ξεκάθαρα στην εκλογική αναμέτρηση, θα μείνει εκτός κοινοβουλίου και πιθανότατα θα χάσει και την θέση του αρχηγού της τοπικής οργάνωσης, η οποία υπό την ηγεσία του έχει χαρακτηριστεί επισήμως «ακροδεξιά, εξτρεμιστική» οργάνωση.
Ο ίδιος, μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί «φασίστας» σε δύο δικαστικές αποφάσεις, για την εσκεμμένη χρήση ναζιστικών εκφράσεων σε δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ αντιμετωπίζει εσωκομματική κριτική για το ιδιαίτερα σκληρό ύφος του.






