• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:14 - 03 Ιαν 2008

Αντιδρούν οι οικολόγοι στην εξόρυξη πετρελαίου στην Αλάσκα

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στη βορειοδυτική Αλάσκα, σε μια περιοχή περίπου ίση σε έκταση με την Ελλάδα θα επιτρέψει η αμερικανική κυβέρνηση, εγείροντας τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που εκτιμούν ότι απειλούνται οι σημαντικοί πληθυσμοί της πολικής αρκούδας, του θαλάσσιου ίππου και της φάλαινας που διαβιούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τον ερχόμενο μήνα η αμερικανική Υπηρεσία Διαχείρισης Μεταλλευμάτων θα πουλήσει σε πετρελαϊκές εταιρείες άδειες έρευνας και εξόρυξης για τη Θάλασσα Τσούκσι, η οποία χωρίζει τη βορειοδυτική Αλάσκα από τη Σιβηρία στη ρωσική Απω Ανατολή.

Θα είναι η πρώτη φορά από το 1991 που δίνονται άδειες για αυτό το τμήμα της Αλάσκα, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται 15 δισ. βαρέλια πετρελαίου και δύο τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, που μπορούν να ανακτηθούν με συμβατικές μεθόδους.