• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αξιωματούχοι αμφισβητούν τη χρήση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Ρωσία
17:45 - 21 Νοε 2024

Αξιωματούχοι αμφισβητούν τη χρήση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Ρωσία

Τη χρήση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου εκ μέρους της Ρωσίας στην επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη (21/11) στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο, διαψεύδουν δύο δυτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δύο αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν πως η πρώτη εκτίμηση βασίστηκε σε πρώιμα στοιχεία και έτσι το αρχικό συμπέρασμα που είχε εξαχθεί, μπορεί να αλλάξει.

Μοιάζει λοιπόν πιθανό η Ρωσία να μην έκανε τελικά χρήση των πυραύλων ICBM, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν πυρηνικά πλήγματα σε μεγάλες αποστάσεις.

Επίσης, ένας εμπειρογνώμονας που μίλησε στο BBC Verify έχει αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της Ουκρανίας ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πλήγμα στην κεντρική πόλη Ντνίπρο με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM).

Ο Mark Cancian, ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα είχαν εντοπίσει την εκτόξευση ενός ICBM από τον ρωσικό στρατό.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/11/2024 - 18:22