• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Βραζιλία: Διορία 72 ωρών δίνει στη Meta για το fact-checking
23:05 - 10 Ιαν 2025

Βραζιλία: Διορία 72 ωρών δίνει στη Meta για το fact-checking

Διορία 72 ωρών έδωσε σήμερα (10/10 η Βραζιλία στην εταιρεία Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) προκειμένου να εξηγήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη χώρα από την κατάργηση της υπηρεσίας ελέγχου του περιεχομένου στις πλατφόρμες της (fact-checking), απειλώντας να λάβει «ποινικά μέτρα» σε βάρος της, αν δεν ανταποκριθεί.

Ο Γενικός Εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για την προάσπιση των νομικών συμφερόντων του κράτους Ζόρζε Μεσίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Λόγω της έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους της εταιρείας, η κυβέρνηση θα στείλει εξώδικο και η Meta θα έχει στη διάθεσή της 72 ώρες για να ενημερώσει σε τι συνίσταται ακριβώς η πολιτική της για τη Βραζιλία», ενώ συμπλήρωσε ότι εάν η αμερικανική εταιρεία δεν ανταποκριθεί μέσα στο διάστημα αυτό «θα ληφθούν νομικά μέτρα».

Οι υπηρεσίες του Μεσίας επιβεβαίωσαν ότι έχει ήδη σταλεί το αίτημα στη Meta με τον Μεσίας να επιμένει: «Δεν θα επιτρέψουμε τα δίκτυα (κοινωνικής δικτύωσης) να οδηγήσουν σε μια ψηφιακή σφαγή».

Την Τρίτη, ο ιδιοκτήτης της Meta, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε ότι τερματίζει το πρόγραμμα fact-checking στις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι θέλει «να αποκαταστήσει την ελευθερία της έκφρασης στις πλατφόρμες του».