• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Photo Reuters
Photo Reuters
10:11 - 10 Φεβ 2025

Νέα «βόμβα» Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο: Δασμοί 25% σε χάλυβα-αλουμίνιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει νέα "βόμβα" στον εμπορικό πόλεμο, καθώς σύμφωνα με το Reuters σχεδιάζει να ανακοινώσει γενικούς δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Air Force One, είπε ότι θα κάνει τις ανακοινώσεις τη Δευτέρα (10/2) και οι δασμοί θα ισχύουν για τις εισαγωγές μετάλλων από όλες τις χώρες. Δεν διευκρίνισε βέβαια πότε θα τεθούν σε ισχύ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι θα ανακοινώσει αμοιβαίους δασμούς αργότερα μέσα στην εβδομάδα σε χώρες που φορολογούν τις εισαγωγές των ΗΠΑ. Αυτοί οι δασμοί δεν θα τεθούν σε ισχύ την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση, που θα μπορούσε να είναι Τρίτη ή Τετάρτη, αλλά αμέσως μετά, είπε ο Τραμπ.

Οι νέες εξαγγελίες Τραμπ προκάλεσε νέα ανησυχία στις αγορές, με τους επενδυτές στην Ασία να εμφανίζονται διστακτικοί και ανήσυχοι.

Το ασταθές διεθνές κλίμα επηρεάζει ασφαλώς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με θετικό πρόσημο. Ελπίζει ότι θα καταφέρει πάντως να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ με τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/02/2025 - 10:21