Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα απελευθερώσει δέκα ζωντανούς ομήρους και 18 σορούς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από το Ισραήλ ενός αριθμού Παλαιστίνιων κρατουμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αιγυπτιακού δικτύου Al-Rad, απαιτεί η επιστροφή των ομήρων να γίνει σε πέντε στάδια, αντί για δύο την πρώτη εβδομάδα.
Ακόμη η Χαμάς προτείνει στην πρότασή της μόνιμη κατάπαυση του πυρός, συνολική απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας και διασφάλιση της ροής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση από τον Νετανιάχου.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ προειδοποίησε χθες Παρασκευή το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς πως είτε θα αποδεχτεί την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων που κρατά από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 ή θα «αφανιστεί», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η εκεχειρία είναι «πολύ κοντά».








