«Ο Τζέρομ «Πολύ Αργά» Πάουελ, ένας πεισματάρης ΗΛΙΘΙΟΣ, πρέπει να μειώσει σημαντικά τα επιτόκια, τώρα. Εάν συνεχίσει να αρνείται, το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο και να κάνει αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να γίνει!», δήλωσε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Truth Social.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια σταθερά την Τετάρτη (30/7) και τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ, μετά την απόφαση υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη ότι το κόστος δανεισμού θα αρχίσει να μειώνεται το Σεπτέμβριο.
Η τελευταία πολιτική απόφαση ελήφθη με ψήφους 9-2, κάτι που θεωρείται διχαστικό αποτέλεσμα για την κεντρική τράπεζα, η οποία λειτουργεί με βάση τη συναίνεση, με δύο διοικητές της Fed να διαφωνούν για πρώτη φορά σε περισσότερα από 30 χρόνια.






