'Οπως δήλωσε πριν λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τον πλήρη έλεγχο των προκλήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι οι χρηματοοικονομικοί οίκοι στην Αμερική είναι ισχυροί και οι κεφαλαιαγορές λειτουργούν αποτελεσματικά. "Μακροπρόθεσμα, η οικονομία θα είναι μια χαρά" είπε ο αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση του με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους συμβούλους του για οικονομικά θέματα.
Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση κινείται πρώην πρόεδρος της Fed Alan Greenspan, ο οποίος εκτιμά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα της χειρότερης οικονομικής κρίσης από την εποχή του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.
Ο πρώην επικεφαλής της Federal Reserve προσθέτει ότι η κρίση θα τερματιστεί όταν οι τιμές κατοικιών σταθεροποιηθούν, στηρίζοντας την αγορά ενυπόθηκων δανείων.



