• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΟΠΕΚ: Χωρίς συμφωνία για την παραγωγή από τη Σύνοδο
16:54 - 02 Ιουν 2016

ΟΠΕΚ: Χωρίς συμφωνία για την παραγωγή από τη Σύνοδο

Χωρίς συμφωνία για την παραγωγή έληξε τελικά η σημερινή Σύνοδος του μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), στη Βιέννη, γεγονός που θα επιφέρει μία νέα σύγχυση στην αγορά, λόγω των ανησυχιών για νέα αύξηση των αποθεμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, η Σ. Αραβία, η οποία ηγείται του Οργανισμού, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει καμία μείωση τόσο στην δική της παραγωγή πετρελαίου, όσο και στο σύνολο του Οργανισμού.


Τα υπόλοιπα κράτη του Κόλπου, μαζί με Νιγηρία και Εκουαδόρ, δεν στήριξαν πλήρως την άποψη της γειτονικής τους χώρας, ωστόσο και αυτά δεν επιθυμούσαν κάποιο πλαφόν στην ημερήσια παραγωγή, καθώς «από την αρχή του 2016 η αγορά έχει διορθώσει τις τιμές προς τα πάνω», ενώ σύντομα «θα επιτευχθεί αυτόματα μία δίκαιη τιμή για τους καταναλωτές και τους παραγωγούς».


Μία από τις χώρες που βρέθηκαν στο «απέναντι στρατόπεδο» ήταν η Βενεζουέλα, η μεγάλη χαμένη από την στρατηγική της αυξημένης παραγωγής που λάνσαρε η Σ. Αραβία.


Στο άκουσμα της είδησης, το αργό υποχωρεί κατά -0,71%, διαμορφούμενο στα 48,66 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent ακολουθεί στο -0,44% και τα 49,5 δολ.