• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η Alibaba «σπάει» σε έξι μονάδες
13:42 - 28 Μαρ 2023

Η Alibaba «σπάει» σε έξι μονάδες

Ο κινέζικος κολοσσός Alibaba, με συνολική αξία 220 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να χωρίσει την επιχείρηση σε έξι κύριες μονάδες, μεταξύ άλλων μία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, μία για τα μέσα, μία για cloud υπηρεσίες καθεμία εκ των οποίων θα διερευνήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων ή αρχικών δημόσιων προσφορών.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του Bloomberg, ο CEO, Daniel Zhang θα ηγηθεί του τμήματος cloud intelligence, o πρώην επικεφαλής του διεθνούς λιανεμπορίου, Jiang Fan, θα είναι επικεφαλής της ψηφιακής επιχειρηματικής μονάδας, ενώ το στέλεχος Trudy Dai αναλαμβάνει το κύριο τμήμα διαδικτυακών αγορών, Taobao Tmall.

Oι υπόλοιπες ξεχωριστές μονάδες θα αφορούν υπηρεσίες όπως αυτή της παράδοσης γευμάτων, την ομάδα logistics Cainiao, τα ψηφιακά μέσα και την ψυχαγωγία.

O CEO Daniel Zhang ανέφερε ότι «στα 24 χρόνια ύπαρξής της η Alibaba έχει μια νέα ευκαιρία για να αναπτυχθεί. Κάθε ξεχωριστή μονάδα μπορεί να επιδιώξει ανεξάρτητη άντληση κεφαλαίων και αρχικών δημόσιων προσφορών όταν θα είναι έτοιμες».

Η κίνηση αυτή θα απελευθερώσει τους κύριους τομείς της εταιρείας, για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές spinoff εταιρείες και την εισαγωγή σε νέες αγορές.