• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:09 - 22 Ιουν 2006

Νηνεμία στην αγορά συναλλάγματος

Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται στις ισοτιμίες των νομισμάτωνστη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Το ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα το πρωί στα 1,2660-65 δολάρια, από τα 1,2658 δολάρια που ήταν χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη. Θετικά, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, επηρέασε το ευρώ η αναφορά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον κίνδυνο ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα ενδεχόμενα σχόλια των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών στη σύσκεψη της ΕΚΤ.

Το δολάριο διαπραγματεύεται σήμερα το πρωί στο επίπεδο των 114,90-95 γεν ,από 114,84 γεν που ήταν χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη. Μέλος της Κεντρικής Τραπέζης της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η αξιοπιστία και η ανεξαρτησία των μελών της Κεντρικής Τραπεζας δεν έχει υπονομευθεί από την επένδυση του Διοικητή της στο αμοιβαίο κεφάλαιο, ο διαχειριστής του οποίου κατηγορείται για ‘εσωτερική πληροφόρηση’, ενώ επεσήμανε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προσαρμόσει τα επιτόκια αργά και προσεκτικά, χωρίς να αποκλείεται αύξηση τους επόμενους μήνες.

Θετικά λειτουργεί για το γεν η σημαντική ενίσχυση των χρηματιστηριακών τιμών σήμερα στο Τόκιο. Σημειώνεται ότι ο δείκτης NIKKEI κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Ιανουάριο.