Αρνητικό για το ευρώ δημοσίευμα ότι Γερμανοί Αξιωματούχοι αποτρέπουν την Κίνα από το να μετατρέψει μέρος των συναλλαγματικών της διαθεσίμων σε ευρώ. Πωλήσεις ευρώ στην περιοχή των $1,2700. Η σημερινή διακύμανση του Ευρώ εκτιμάται μεταξύ $1,2650-1,2720.
Η δήλωση του Ιάπωνα Υφυπουργού Οικονομικών για τις διεθνείς σχέσεις ότι η τριμηνιαία έκθεση Τανκάν που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στην Ιαπωνία θα υποδηλώσει τη διατήρηση της δυναμικής της ιαπωνικής οικονομίας ευνοεί το γιεν.
Ο νέος Ιάπωνας Πρωθυπουργός στην πρώτη συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι επιθυμεί την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ότι η δημοσιονομική πολιτική αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η διακύμανση του δολλαρίου εκτιμάται από το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank μεταξύ 116,80-117,30 γιεν.
Στο υψηλότερο επίπεδο (₤0,6682) των τελευταίων 15 μηνών ενισχύθηκε χθες η στερλίνα έναντι του ευρώ. Στήριξη παρέχει στη στερλίνα η ενίσχυση της εκτίμησης ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα προβεί σε νέα αύξηση του επιτοκίου repo στη σύσκεψή της 9ης Νοεμβρίου.



