Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στο Μυρτώο Πέλαγος, στο Πεδίο Βολών «Καράβια» (ανατολικά του Λεωνιδίου).
Οι Ισραηλινοί δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ναυτικής άσκησης.
Σε αυτή συμμετείχαν υπερσύγχρονες Κορβέτες, τύπου Στέλθ (πλοία που αφήνουν πολύ μικρό αποτύπωμα γι΄ αυτό δύσκολα ανιχνεύονται από τα ραντάρ), που είναι τα νέα αποκτήματα του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ.
Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ κατευθύνονται στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου θα παραμείνουν για λίγες ώρες.
Η Τουρκία εμφανίζεται, ενοχλημένη επειδή η Ελλάδα επέτρεψε να ασκηθεί το πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι η Ελλάδα παραβίασε διμερείς συμφωνίες, όπως Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Η στενή συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα, συνιστά ουσιαστική αναβάθμιση και των πολιτικό-διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών.
Και επειδή, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σε πλήρη εξέλιξη δραματικά κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα, η στρατιωτική βία είναι παρούσα, η κοινωνική ασφάλεια είναι ζητούμενο, η πολιτειακή σταθερότητα εύθραυστη και γενικά, η γεωπολιτική κατάσταση χαρακτηρίζεται από μια ασταθή ισορροπία, σε αυτό το επισφαλές διεθνές περιβάλλον, οι διακρατικές συμμαχίες, όπως της Ελλάδας με το Ισραήλ, έχουν και ειδικό πολιτικό βάρος και αυτονόητες παρενέργειες.
15:27 - 18 Ιουλ 2012
Στο Μυρτώο Πέλαγος έκανε άσκηση το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό - Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι
Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ασκήθηκε με υπερσύγχρονο υλικό στο Πεδίο Βολών «Καράβια» (ανατολικά του Λεωνιδίου). Η κίνηση αυτή μπορεί να συσφίγγει τις σχέσει μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, αλλά προκαλεί δυσαρέσκεια στους Τούρκους, που κάνουν λόγο για καταπάτηση συμφωνιών.
Τελευταία τροποποίηση στις 18/07/2012 - 15:35