• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:48 - 07 Αυγ 2012

Άγνωστος ο αποδέκτης του 10% των συντάξεων

Το 10% των συντάξεων έχει άγνωστο αποδέκτη, δήλωσε σήμερα ο Γ.Γ  Πληροφοριακών Συστημάτων ,Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους της ΓΓΠΣ στα μητρώα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

«Βλέπουμε ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο κ. Θεοχάρης , προσθέτοντας ότι η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ Για τον ΟΑΕΕ τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στα άλλα ταμεία.

Αναφορικά με τις διασταυρώσεις που διενεργούνται σε φορολογούμενους, που μετέφεραν την περίοδο 2009- 2012 στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχουν πλέον αναλυτικά στοιχεία τόσο για το 2011, όσο και για το 2012 τα οποία έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.