• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:45 - 13 Σεπ 2012

Εκδήλωση τιμής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Κρακοβία

Πολλές χώρες συμμετείχαν σε εκδήλωση φόρο τίμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί,  Άσουβιτς και Μπιρκενάου.  

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν αντιπορσωπείες συλλόγων από πολλά κράτη όπως Ελλάδα, Γερμανία, Σλοβενία, Αυστρία, Ισραήλ κ.α. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο σύλλογος Απόγονοι Θυμάτων Ολοκαυτώματος, με τον πρόεδο του, κ.κ. Μάριο Σούση και το μέλος του Συμβουλίου, Παύλο Ζαδίκ.

Στις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τονίστηκε από τους συμμετέχοντες πόσο σημαντικό είναι να μείνει η μνήμη των θυμάτων ζωντανή, ειδικότερα στη σημερινή εποχή, που αντισημιτικές και ακραίες δυνάμεις κάνουν έντονη την παρουσία τους στο χώρο της Ευρώπης. Μήνυμα που τονίστηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία και από τον κ. Μάριο Σούση.

Ακόμα, ο κ. Σούσης έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον Διευθυντή του μουσείου του Άουσβιτς, κ. Piotr Gywinski, τον οποίο και προκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα