• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αλλαγές στη θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης
16:58 - 07 Οκτ 2019

Αλλαγές στη θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αυξάνεται η εναλλακτική θητεία για όσους δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης.

Αλλαγές στον χρόνο της στρατιωτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης φέρνει το υπουργείο Άμυνας, όπως προκύπτει από το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Πιο συγκεκριμένα, οι αντιρρησίες συνείδησης καλούνται πλέον, να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία, συνολικής διάρκειας 15 μηνών. Αυτό αφορά όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

Την ίδια ώρα, οι δικαιούχοι μειωμένης θητείας, καλούνται να υπηρετήσουν για διάστημα 12 μηνών.

Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν όσους θα παρουσιαστούν στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης.

Αντίθετα, όσοι έχουν ήδη παρουσιαστεί, θα υπηρετήσουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο περιελάμβανε εναλλακτική θητεία, διάρκειας 12 και εννέα μηνών, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρησίες συνείδησης θεωρούνται όσοι στρατιώτες – φαντάροι δηλώνουν εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν ενόπλως για λόγους ιδεολογικούς ή / και συνείδησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/10/2019 - 17:01