• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Αύξηση 150% στα κρούσματα- Άρον άρον εφαρμόζονται τα μέτρα
14:29 - 28 Δεκ 2021

Αύξηση 150% στα κρούσματα- Άρον άρον εφαρμόζονται τα μέτρα

Την επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινωθήκαν πριν την Πρωτοχρονιά, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  

Σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεών του, ο υπουργός ανέφερε ότι αύριο Τετάρτη (29/12) το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των επιστημόνων οπού θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα με βάση τα κρούσματα.

Υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής..

Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μίλησε επίσης για χρονική μετάθεση των μέτρων, αλλά όχι για επιπλέον μέτρα από αυτά που ήδη γνωρίζουμε.