• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ποιοι μπαίνουν φυλακή για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
08:44 - 05 Ιουν 2025

Ποιοι μπαίνουν φυλακή για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Συνολικά δέκα είναι οι καταδικασθέντες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους τέσσερις εξ αυτών να καταλήγουν στη φυλακή.
Το Εφετείο έκρινε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/6) ενόχους χωρίς ελαφρυντικά 10 από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους για τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 104 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν συνολικές ποινές φυλάκισης που φτάνουν ακόμη και τα 240 έτη. Βέβαια, κανείς κατηγορούμενος δεν θα εκτίσει ποινή μεγαλύτερη των πέντε ετών.

Στη φυλακή οδηγούνται οι Σωτήρης Τερζούδης (τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής), Βασίλης Ματθαιόπουλος (τότε υπαρχηγός), Ιωάννης Φωστιέρης (τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ) και Ιωάννης Καπάκης (τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας) για να εκτίσουν την ποινή των 5 ετών που τους επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων.

Για τους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική ανά 10 ευρώ την ημέρα. Αυτοί είναι οι: Χρήστος Γκολφίνος, τότε Διευθυντής του «199», Φίλιππος Παντελεάκος, τότε διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, Δαμιανός Παπαδόπουλος τότε Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Νέας Μάκρης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών και Χαράλαμπος Χιώνης τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής και για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο (από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά) προς 10 ευρώ ημερησίως.

Δίκη για το Μάτι: Κάθειρξη πέντε ετών χωρίς αναστολή για
τέσσερις από τους κατηγορούμενους
00:45
Τελευταία τροποποίηση στις 05/06/2025 - 09:29