Την Τετάρτη, στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημοπρασία των αδιάθετων Δικαιωμάτων Εκπομπής (EUAs) την οποία και ανέλαβε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Η αμέσως επόμενη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν, το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφέρει πρωτογενώς το ετήσιο σύνολο, για το έτος 2011, των 10 εκατομμυρίων Δικαιωμάτων Εκπομπής (EYAs).
Οι τακτικές δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του 2011 θα πραγματοποιούνται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, εκτός των μηνών Αυγούστου και Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και έκτακτες δημοπρασίες οι οποίες θα ανακοινώνονται εγκαίρως.
Η διεξαγωγή της Δημοπρασίας Δικαιωμάτων Εκπομπής θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.