• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:31 - 31 Οκτ 2006

Συνεργασία των ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών με παράγοντες της Γερμανίας

Τις προσπάθειες των ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EUMU), εξήρε στη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ.

Η κα Μέρκελ απένειμε στον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Thueringen, κ. Dieter Althaus το «Εθνικό Βραβείο Μικρομεσαίων» της EUMU.

Η αντιπροσωπεία του ελληνικού τμήματος της EUMU, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της κ. Δημήτρη Μάο και τον Αντιπρόεδρο της EUMU Ευρώπης κ. Βασίλη Τσιούνη, στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε συνομιλίες τόσο με την κα Μέρκελ όσο και με πλήθος πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Γερμανίας, κατά τις οποίες αποφασίστηκε η επέκταση της επωφελούς συνεργασίας σε διμερές επίπεδο.

Σε κεντρικό επίπεδο, η ΕUMU έχει απονείμει κατά το παρελθόν βραβεία στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Κλίντον και στον πρωθυπουργό της Κίνας Zhu Rongji, ενώ το «Μεγάλο Ευρωπαϊκό Βραβείο των Μικρομεσαίων» θα το απονείμει για πρώτη φορά αρχηγός ελληνικού κράτους, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής τον επόμενο μήνα.