• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η Apple μόλις μετέτρεψε το iPhone σε τηλεχειριστήριο ολόκληρου του σπιτιού σας
11:49 - 03 Ιουν 2014

Η Apple μόλις μετέτρεψε το iPhone σε τηλεχειριστήριο ολόκληρου του σπιτιού σας

Στο φετινό WWDC, η Apple ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα της για το “έξυπνο σπίτι”, που ονομάζεται HomeKit .Η εταιρία συνεργάστηκε με μια σειρά από κατασκευαστές έξυπνων συσκευών , ώστε να μπορείτε να συνδέσετε αυτό το gadget με το iPhone σας εύκολα .

screen shot 2014-06-02 at 2.35.56 pm

Με το HomeKit μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως, να ελέγξετε τα φώτα σας , τις κλειδαριές στις πόρτες σας, τη θερμοκρασία των δωματίων σας , τις γκαραζόπορτες, ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε ποιος είναι αυτός που στέκεται έξω από την πόρτα σας .

Η πλατφόρμα HomeKit ενσωματώνετε επίσης με την εφαρμογή Siri , το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε απλά να εκδώσετε μια εντολή μέσω του iPhone σας, για να χειριστείτε τις συσκευές στο σπίτι σας .

Για παράδειγμα , αν πείτε στη Siri ότι θέλετε να ετοιμαστείτε για ύπνο, θα σας ζητήσει να χαμηλώσετε τα φώτα σας, να κλειδώσετε την πόρτα του γκαράζ σας και να μειώσετε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη σας .

Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται μετά από φήμες που ήθελαν την Apple να είχε προτείνει ότι θα εμπλακεί με τον οικιακό αυτοματισμό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι Financial Times ανέφεραν ότι το λογισμικό θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν με το iPhone τους τις συσκευές στο σπίτι τους.

Στην Apple δεν ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο να μιλάνε για το HomeKit στο WWDC, αλλά είναι πιθανό να ακούσουν περισσότερα για αυτό οι προγραμματιστές των συνεργαζόμενων κατασκευαστών hardware της Apple. Δηλαδή, ότι ενσωματώσει την πλατφόρμα αυτή στα προϊόντα τους .

Η Apple θα συνεργαστεί με τις εξής εταιρείες οικιακού αυτοματισμού συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών εργαλείων τους:

iHome , Cree , Neatamo , Withings , Philips , August και Honeywell .

Π.Τ.

Τελευταία τροποποίηση στις 03/06/2014 - 13:39