• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σε έργο για διασυνοριακή σύνδεση λιμανιών της Μεσογείου συμμετέχει ο ΟΛΠ
14:10 - 20 Νοε 2014

Σε έργο για διασυνοριακή σύνδεση λιμανιών της Μεσογείου συμμετέχει ο ΟΛΠ

Ο ΟΛΠ συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου CUSTOM MED, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της διακίνησης των εμπορευμάτων σε επιλεγμένα από το έργο λιμάνια της Μεσογείου μέσω της ανάπτυξης κοινών διασυνοριακών διαδικασιών και την αύξηση της χρήσης των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Στο έργο αυτό, ο ΟΛΠ συμμετέχει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γένοβας, τη διοίκηση των Τελωνείων του Λιβάνου, τον Οργανισμό Ανάπτυξης της Άκαμπα της Ιορδανίας, το Ινστιτούτο Λιμενικών Μελετών και Συνεργιών της Βαλένθια της Ισπανίας, και τον Οργανισμό Λιμένος του Αλικάντε της Ισπανίας.

Μάλιστα, σήμερα, Πέμπτη, ο ΟΛΠ και οι διακρατικοί εταίροι του Ευρωπαϊκού έργου CustomMed συμμετείχαν στην Τεχνική Ημερίδα του έργου, που οργανώθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΠ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μακροπρόθεσμα, το έργο αυτό θα συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας των συναλλαγών και των διαδικασιών εισαγωγών και εκκαθάρισης των εμπορευμάτων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα των λιμένων.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου CUSTOM MED είναι:

• Απλοποίηση και εναρμόνιση των διασυνοριακών διαδικασιών διακίνησης των εμπορευμάτων μεταξύ των λιμένων του έργου.
• Αύξηση της ενσωμάτωσης και χρήσης των ΤΠΕ σε λιμενικές διαδικασίες.
• Βελτίωση των ικανοτήτων του εμπλεκομένου προσωπικού των λιμενικών αρχών.
• Μείωση του χρόνου αναμονής των εμπορευμάτων χάρη στην ταχύτερη, ευκολότερη και καλύτερη οργάνωση των διαδικασιών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε.,Γιώργος Ανωμερίτης, «ο ΟΛΠ A.E. συνεχίζει να συμμετέχει στην υλοποίηση ερευνητικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων υποστηρίζοντας ενεργά συνεργασίες με λιμενικούς φορείς, Οργανισμούς και εταιρίες Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών στοχεύοντας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, με τελικό στόχο ένα λιμάνι φιλικό προς τους χρήστες και τους πολίτες».