• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:38 - 19 Μαρ 2007

ΣΜΕΧΑ: Σε επαγγελματίες η διαχείριση των διαθεσίμων των ταμείων

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα είχε σήμερα ο ΣΜΕΧΑ προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις για την αγορά των ομολόγων και τη διαχείριση των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων ενόψει της συνάντησης που θα έχουν αύριο οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο ΣΜΕΧΑ ζήτησε από τον κ. Δούκα πρώτον να ενεργοποιηθεί το σύστημα του ΧΑ ως προς τη διαπραγμάτευση των ομολόγων, δεύτερον να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες στη διαχείριση των διαθεσίμων και τρίτον να ανοίξει η αγορά της διαχείρισης των διαθεσίμων έτσι ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και ο ανταγωνισμός.

Eντωμεταξύ, η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΜΕΧΑ θα καλέσει για εξηγήσεις την Ακρόπολης Χρηματιστηριακή, σύμφωνα με τον πρόεδρο των χρηματιστών Αλ. Μωραϊτάκη