• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:57 - 07 Σεπ 2006

Yalco: Διακοπή συμφωνίας με Lagostina

Σε συμφωνία διακοπής προϊόντων της Lagostina προχώρησε η Yalco, μετά την εξαγορά της πρώτης από το GROUP SEB. Η Yalco επιφυλάσσεται του δικαιώματος της εταιρείας για διάθεση, μέχρις εξαντλήσεως, των υφιστάμενων αποθεμάτων προϊόντων.
Βάσει της ανωτέρω συμφωνίας, η Lagostina S.P.A. θα καταβάλλει στην εισηγμένη του χρηματικού ποσού ύψους 200.000 ευρώ αναφορικά με την έως σήμερα δημιουργηθείσα υποδομή πωλήσεων στην ελληνική αγορά.
Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις προϊόντων της Lagostina S.P.A., κατά την τελευταία τριετία, ήταν κατά μέσο όρο ύψους 500.000 ευρώ και ως ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων της Εταιρείας δεν ξεπερνούσαν το 1,25%.
Συνεπώς, η διακοπή της συνεργασίας αυτής δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία της εταιρείας μας, η διοίκηση της οποίας θα υποκαταστήσει τη σειρά των προϊόντων αυτών με αντίστοιχα προϊόντα υπό το διακριτικό γνώρισμα FEST που ανήκουν στην YALCO και έχουν εξαιρετικές προοπτικές αναπτύξεως.
Υπενθυμίζεται ότι η θυγατρική εταιρεία Omnishop Α.Ε. αναπτύσσει την συνεργασία με την Lagostina S.P.A., που αφορά αποκλειστικές σειρές σκευών και εργαλείων προϋπολογιζόμενων ετήσιων πωλήσεων άνω των 350.000 ευρώ, έτσι, ώστε σε ενοποιημένη βάση, οι πωλήσεις να παραμείνουν σχεδόν ανεπηρέαστες.