• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
07:26 - 05 Ιουλ 2007

Sawiris: Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Μedia - Tράπεζες

Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Sawiris με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις σε media και τράπεζες, ενώ κύκλοι του υπουργείου οικονομίας επαλήθευσαν τις φήμες για ενδιαφέρον του Αιγύπτιου μεγιστάνα για την απόκτηση του 50% που κατέχει η ΔΕΗ στην Tellas.

Οπως επισήμαναν ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι, η πώληση του υπολοίπου ποσοστού της Tellas εναπόκειται στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης εξέφρασε προς τον κ. Sawiris την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στην ελληνική οικονομία, με τις επενδύσεις που έκανε και τον διαβεβαίωσε ότι η ελληνική Κυβέρνηση εφαρμόζει προς όλους τους επενδυτές την αρχή της ίσης αντιμετώπισης, στο πλαίσιο των κανόνων του ανταγωνισμού.

Μ. Χριστοδούλου

Νωρίτερα το «R» είχε μεταδώσει:

Το μέλλον της Τellas συζητιέται σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας μεταξύ του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του επιχειρηματία κ. Ναγκίμπ Σαουίρις. Η συνάντηση καθορίστηκε για σήμερα στις 10:00 το πρωί και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την πρόταση εξαγοράς που έχει υποβάλει ο αιγύπτιος επιχειρηματίας για το 50% (μείον μια μετοχή) που κατέχει η ΔΕΗ στην Tellas.

To θέμα απασχολούσε μέχρι αργά το βράδυ την διοίκηση της ΔΕΗ και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέμεναν από τη σημερινή συνάντηση στην Πλατεία Συντάγματος να υπάρξει «καπνός».

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά του κ. Σαουίρις για την εξαγορά του μεριδίου της ΔΕΗ στην Τellas, αφορά στο 50% των μετοχών (μείον μια μετοχή).