Όπως υποστήριξε, ο λειτουργικός διαχωρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την τόνωση του ανταγωνισμού.
Ωστόσο σε ερώτηση αν ο λειτουργικός ανταγωνισμός θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, η κ. Reding απέφυγε να απαντήσει και υποστήριξε ότι το εργαλείο του λειτουργικού διαχωρισμού θα τεθεί στην διάθεση των ανά χώρα επιτροπών τηλεπικοινωνιών κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αρμοδιότητα της ΕΕΤ να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο ή όχι.
Επίσης η κ. Reding τάχτηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της ΕΕΤ και υποστήριξε ότι στις 13 Νοεμβρίου οπότε και προγραμματίζονται νέα μέτρα για τη ρύθμιση των ευρωπαϊκών αγορών τηλεπικοινωνιών η κατεύθυνση θα είναι η ενίσχυση της περαιτέρω ανεξαρτησίας των ευρωπαϊκών επιτροπών τηλεπικοινωνιών.
Στην συνέντευξη τύπου παρευρίσκεται και ο νέος Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβαστεί το ρόλο της ΕΕΤ ενώ πρόσθεσε «υπάρχει χώρος στην ελληνική αγορά τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για τους υγιείς εναλλακτικούς παρόχους».


