• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:10 - 23 Ιαν 2009

Δεν κλείνει το Αλουμίνιο - Αμεση αντίδραση Μυτιληναίου

(upd) Αμεση ήταν η αντίδραση του ομίλου Μυτιληναίου στην ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι δήθεν κλείνει το Αλουμίνιον της Ελλάδος, διαψεύδοντας με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ισχυριςσμό ότι κλείνει η εταιρεία, προκαλώντας σύγχιση στην αγορά και στους επενδυτές. Η πλευρά του ομίλου Μυτιληναίου υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από τα ασφαλιστικά μέτρα για το 10%, διότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ζητώντας οριστική και δίκαη λύση στο τιμολόγιο του Αλουμινίου. Αμεση επίσης ήταν και η αντίδραση της αγοράς, θεωρώντας ότι η ΔΕΗ τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν άπαντες γνωρίζουν πως το Αλουμίνιο πληρώνει κανονικά το τιμολόγιο υψηλής τάσης, το λεγόμενο Α 150, τη στιγμή που η Λάρκο στην οποία η ΔΕΗ συμμετέχει με 33% «ξεχνάει» να πληρώσει τους λογαριασμούς της προς τον... μέτοχό της!


Η ΔΕΗ σε σημερινή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κατά τη σημερινή μετά από αναβολή (που ζήτησε η Αλουμίνιον ΑΕ) δικάσιμο της αίτησης της Αλουμίνιον ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατάτης ΔΕΗ, λόγω της από 1/7/08, κατ’ εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Αποφάσεως, αύξησης κατά 10% στο τιμολόγιο Υψηλής Τάσης (Α150), η Αλουμίνιον παραιτήθηκεαπό τηναίτησή της αυτή.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η Αλουμίνιον παραιτήθηκε, καθότι, και αν ακόμη γινόταν δεκτή από το Δικαστήριο, η εταιρία θα οδηγούνταν σε «κλείσιμο» διότι αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το τιμολόγιο Α150 χωρίς την αύξηση του 10%.

Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ακόμη ότι η δημόσια αυτή στο Δικαστήριο δήλωση επιβεβαιώνει τη θέση της ότι «οι ισχυρισμοί της Αλουμίνιον περί δήθεν παράνομης επιβολής σε αυτήν της αύξησης του 10% εκ μέρους της ΔΕΗ, ήταν εξ αρχής προσχηματικοί και στόχευαν στην απόκρυψη της πραγματικής ουσίας της υπόθεσης».

Σημειώνει ακόμη ότι «μετά την άρνηση ουσιαστικά της Αλουμίνιον να αναμείνει την απόφαση της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης για την μεταξύ μας έστω και προσχηματικά, τεθείσα, διαφορά,η ΔΕΗ θα προβεί με κάθε νόμιμο μέσο στη διασφάλιση των απαιτήσεών της κατά της Αλουμίνιον ΑΕ».

Τέλος, η ΔΕΗ«δεν θα επιτρέψεινα χρησιμοποιηθεί αυτή η αντιπαράθεσηως άλλοθι για να αποκρυβούν πιθανόν ειλημμένες, για άλλους λόγους, άσχετους με τη ΔΕΗ, επιχειρηματικές αποφάσεις της άλλης πλευράς».