• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:11 - 06 Νοε 2007

Η Ασπίς Πρόνοια και ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης

Το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο θεσμό της κοινωνικής ανάπτυξης παρουσίασε σήμερα ο χρηματοοικονομικός όμιλος Ασπίς. Ο πρόεδρος του ομίλου, Παύλος Ψωμιάδης, κατέδειξε την ανάγκη ύπαρξης ασφαλιστικής συνείδησης στους νέους. Τόνισε χαρακτηριστικά πως αν κάποιος αποταμιεύει 1 ευρώ την ημέρα σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα μπορεί κάλλιστα, με τις κατάλληλες τιμαριθμηκές προσαρμογές, να συγκεντρώσει εισόδημα τέτοιο που να συμπληρώνει τη σύνταξή του, η οποία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα συνεχώς θα συρρικνούται.
Ο κ.Ψωμιάδης αναφέρθηκε στη δυνατότητα των νοσοκομειακών και αποταμιευτικών προγραμμάτων των ασφαλιστικών εταιρειών προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη των 15, τουλάχιστον 15 άτομα στα 100 έχουν αγοράσει αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα από ασφαλιστική εταιρεία.

Ο Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση επεσήμανε το γεγονός ότι το σύστημα των ασφαλιστικών ταμείων της Ελλάδας στερείται της αναγκαίας περιουσιακής δυναμικής, με συνέπεια να λειτουργεί χωρίς μέλλον το σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα.