• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:02 - 10 Μάι 2007

Μεταλλουργία ή ενέργεια το επόμενο deal του Μυτιληναίου

Αναβαθμίζει τις μετοχές της ΜΕΤΚΑ και της Μυτιληναίος η Alpha Finance, με τιμή στόχο τα 16,5 ευρώ για την πρώτη και τα 43 ευρώ για την δεύτερη. Η σύσταση και για τις δύο μετοχές είναι απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς (outperform). Για την ΜΕΤΚΑ, η Alpha Finance σημειώνει ότι το deal με την Endesa θα ωθήσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της προς τα πάνω. Αναφορικά με τις μεταλλουργικές δραστηριότητες, ύστερα από την ανανέωση του συμβολαίου του Αλουμινίου της Ελλάδος, παροχής φθηνότερου ηλεκτρικού ρεύματος με την ΔΕΗ, θα συνεισφέρει στην διατήρηση ρευστότητας στον όμιλο.

Σχετικά με την ΜΕΤΚΑ, η εταιρεία πρόκειται να δείξει υψηλή κερδοφορία, εξαιτίας της υψηλής παγκόσμιας ζήτησης για ενεργειακά projects και το επιθετικό business plan της Endesa Hellas. Στο μέτωπο της ενέργειας, η Endesa αντιπροσωπεύει έναν πολύ αξιόπιστο και έμπειρο εταίρο με μεγάλη ρευστότητα και η συμφωνία της με τον Μυτιληναίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου.

Τέλος, η επόμενη κίνηση του ομίλου Μυτιληναίου αναμένεται στον κλάδο της μεταλλουργίας ή της ενέργειας και με δεδομένη την εξαιρετική επιτυχία του ομίλου σε παρόμοιες κινήσεις αναμένεται να ενισχύσει κι άλλο την αποτίμηση της μετοχής.