• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πειραιώς: Στις 7 Απριλίου η δημόσια εγγραφή για τους Έλληνες επενδυτές - Σάλλας: Ευνοϊκή συγκυρία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
11:55 - 28 Μαρ 2014

Πειραιώς: Στις 7 Απριλίου η δημόσια εγγραφή για τους Έλληνες επενδυτές - Σάλλας: Ευνοϊκή συγκυρία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Tώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, είπε απευθυνόμενος στους μετόχους ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας από το βήμα της γενικής συνέλευσης για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 1,7 δις. Ευρώ.

Η επιτυχία του book building και το ενδιαφέρον για το ομόλογο που εξέδωσε η τράπεζα, είπε ο κ. Σάλλας δείχνουν ότι το κλίμα αλλάζει υπέρ της χώρας μας, θεωρώντας ότι η συγκυρία είναι ευνοίκή και για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένει την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από τις Εποπτικές Αρχές την προσεχή Τρίτη και τη Δευτέρα, 7 Απριλίου θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή για το εναπομείναν προς κάλυψη ποσοστό από τους Έλληνες επενδυτές, 10%. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου και πριν από το Πάσχα θα μπουν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές.

Ο κ. Σάλλας ευχαρίστησε το προσωπικό του Ομίλου, τους μετόχους και τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέροντας πως η τράπεζα έχει σήμερα μερίδιο 30% στην τραπεζική αγορά και ενεργητικό 95 δισ. ευρώ, όταν το 1991, χρονιά που συστάθηκε, είχε μερίδιο αγοράς 0,1% και ενεργητικό 75 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 28/03/2014 - 11:59