• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:49 - 24 Ιουν 2014

Xριστoδούλου: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η πώληση της NBGI

Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει τις προσφορές του δεύτερου γύρου για την NBGI Private Equity Funds και ευελπιστεί πως θα πωλήσει την συγκεκριμένη μονάδα «άμεσα», όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου.  

«Περνάμε τώρα τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας πώλησης. Πιστεύουμε πως είναι κάτι άμεσο», σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Ο ίδιος πάντως δεν διευκρίνισε πόσοι ενδιαφερόμενοι έχουν απομείνει, όμως σημείωσε πως είναι περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διαχειρίζεται assets ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ και βγήκε προς πώληση τον Ιανουάριο.

Ο κ. Χριστοδούλου πρόσθεσε πως η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα σε νέα έκδοση ομολόγου, μετά την επιτυχημένη έκδοση πενταετών ομολόγων τον Απρίλιο, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο χαμηλότερο αυτού των κρατικών ομολόγων.

«Εάν δούμε πως υπάρχει αγορά, υπάρχει ένα format, το οποίο δεν ανταγωνίζεται με την έκδοσή μας, θα μπορούσαμε να βγούμε στην αγορά πολύ νωρίτερα», σημείωσε.

Ο Παύλος Μυλωνάς, γενικός διευθυντής στρατηγικής και έρευνας της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η ΕΤΕ δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το νέο πρόγραμμα φθηνών δανείων ύψους 400 δισ. ευρώ της ΕΚΤ (TLTRO) για να αυξήσει το δανεισμό.

«Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι η έλλειψη εγγυήσεων που να είναι αποδεκτές από την ΕΚΤ. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε την έκθεσή μας στην ΕΚΤ, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τις βραχυπρόθεσμες θέσεις μας με μακροπρόθεσμες», δήλωσε ο Μυλωνάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 24/06/2014 - 12:44