• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:36 - 11 Δεκ 2007

Τι συζήτησαν Ν Γκαργκάνας και τραπεζίτες

Η κρίση των subprime και οι επιπτώσεις στο ελληνικό σύστημα, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από το 5,1% των χορηγήσεων στο 3,5% σε διάστημα ενός με δύο ετών, η λελογισμένη πιστωτική πολιτική από τις τράπεζες αλλά και η εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙ αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος με τους Έλληνες τραπεζίτες.

Η κρίση των subprime δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ωστόσο οι τραπεζίτες εμφανίσθηκαν προβληματισμένοι στηνπερίπτωση που η κρίση παραταθεί.

Η ΤτΕ ως εποπτική αρχή ζήτησε από τις τράπεζες να λάβουν μέτρα περιστολής των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε οι ελληνικές τράπεζες να προσεγγίσουν τον μέσο όρο στην ΕΕ που διαμορφώνεται μεταξύ 3 και 3,5%.

Παράλληλα τονίστηκε όσον αφορά την Βασιλεία ΙΙ ότι οι ελληνικές τράπεζες σε γενικές γραμμές είναι προετοιμασμένες.