• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:54 - 01 Απρ 2010

Το Μάιο στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος - Από το 2011 η εφαρμογή του

Σε ένα μήνα θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος θα ξεκινήσει να χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια από 2011 και μετά, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.
Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η υπουργός απέρριψε τα περί καθυστερήσεων στη θεσμοθέτησή του και διευκρίνισε ότι αυτή την περίοδο χρηματοδοτούνται επενδυτικά προγράμματα που είχαν λάβει επιχορήγηση από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι κάποια προγράμματα είχαν «κολλήσει», αλλά μέχρι το Μάιο θα έχουν πληρωθεί όλα τα χρωστούμενα, ενώ στο δεύτερο μισό του χρόνου, θα χρηματοδοτηθούν 3.300 επενδυτικά σχέδια που είναι επίσης του προηγούμενου επενδυτικού.

Ακόμη, τόνισε ότι μέσω του αναπτυξιακού σχεδιάζεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανίχνευση εξαγωγικών δυνατοτήτων και αγορών από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.