• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Spiegel: «Στην Ελλάδα υπάρχει οικονομικό άνοιγμα 20 δισ.ευρώ»
15:11 - 23 Σεπ 2012

Spiegel: «Στην Ελλάδα υπάρχει οικονομικό άνοιγμα 20 δισ.ευρώ»

«Διπλάσιο του αναμενομένου το χάσμα» διαπυστώνει η τρόικα, σύμφωνα με το Der Spiegel

Πολύ μεγαλύτερο, από αυτό που είχε προβλεφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αναμένεται να είναι το έλλειμα στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσιέυμα του το γνωστό γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο πληροφορίες από τους κύκλους της τρόικας.

«Μόνον αν κλείσει το κενό χρηματοδότησης, θα μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας για την Αθήνα», επισημαίνει το περιοδικό και αναφέρει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει ήδη ρωτήσει πολλές φορές αν οι δημόσιοι πιστωτές -μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ- θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον, προστίθεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς ελπίζει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος, οπότε εκτιμάται ότι θα έπρεπε να καταβληθούν άλλα 20 δισ. ευρώ ως βοήθεια.

Το Spiegel σημειώνει ότι μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ξεσπάσει διαμάχη για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει νέα χρήματα.

Οι επίτροποι των Βρυξελλών θέλουν να απαντηθεί αυτό το ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα μέσα Οκτωβρίου (18-19), ενώ το Βερολίνο πιστεύει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα μπορέσουν να παρουσιαστούν το νωρίτερο το Νοέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 24/09/2012 - 07:57