• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μάρδας: Δεν έχουμε περιθώρια να ξεφύγουμε από το μνημόνιο
10:38 - 28 Αυγ 2015

Μάρδας: Δεν έχουμε περιθώρια να ξεφύγουμε από το μνημόνιο

Ο Δημήτρης Μάρδας σε πρόσφατη συνέντευξή του εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τον κίνδυνο ενός επικείμενου Grexit.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά στον σταθμό του ΣΚΑΙ ότι «Δεν έχουμε περιθώρια να ξεφύγουμε από αυτή την πρόταση (σ.σ μνημόνιο), τα αυτονόητα πρέπει να γίνουν».

Διερωτάται δε «Επί πέντε χρόνια δεν έγιναν τα αυτονόητα αυτά που έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αγγίξουμε τις πρόωρες συντάξεις τώρα;»

Παράλληλα προσθέτει «Τα νούμερα είναι νούμερα, αλλά υπάρχει ερμηνεία που απαλύνει τα νούμερα. Η τρύπα 3,7 δισ. ευρώ στα έσοδα σημαίνει ότι έχουμε μετάθεση πληρωμών φορών φυσικών προσώπων ή του ΕΝΦΙΑ αν τα μαζέψουμε όλα αυτά τα 3,7 δισ. ευρώ δεν είναι τίποτε υπερβολικό».

Τέλος, λέει «Οι προβλέψεις χρειάζονται αλλά δεν είναι ασφαλείς σχολίασε όσον αφορά προηγούμενες προβλέψεις όπως της Κομισιόν για ανάπτυξη της οικονομίας».