• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Έρχονται έξτρα φόροι στα καύσιμα;
20:36 - 18 Μαρ 2016

Έρχονται έξτρα φόροι στα καύσιμα;

Αυξήσεις έμμεσων φόρων στα καύσιμα και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των δανειστών με τον οικονομικό επιτελείο.

Ειδικότερα, αναζητούνται μέτρα για να «κλείσει» μια δημοσιονομική τρύπα 1% του ΑΕΠ, η οποία είναι απαραίτητη για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δεν είναι αρνητικοί σε μια αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

Το οικονομικό επιτελείο επιχειρηματολογεί στους θεσμούς υπέρ ενός τέτοιου μέτρου, καθώς οι λιανικές τιμές των καυσίμων έχουν υποχωρήσει πολύ τους τελευταίους μήνες λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και καθώς δεν θα επηρεαστεί σημαντικά ο πληθωρισμός.

Παράλληλα, εκτός συζήτησης έχει τεθεί η επιβολή τέλους πέντε λεπτών ανά στήλη τυχερού παιχνιδιού της ΟΠΑΠ.