• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:04 - 26 Μαρ 2007

ΤΕΑΔΥ: Ελέγχους και στην προηγούμενη διοίκηση ετοιμάζει ο αντιεισαγγελέας

Αναδρομικούς ελέγχους για τις επενδύσεις στα ομόλογα που πραγματοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), ξεκινά ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Αντ. Λιόγας αναφορικά με την υπόθεση της «Ακρόπολις» (ΑΧΕΠΕΥ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερευνηθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν κατά την τελευταία περίοδο, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ ήταν ο κ. Αγ. Σημαιοφορίδης, αλλά και όσα είχαν συμβεί στο διάστημα που είχε προηγηθεί, κατά το οποίο πρόεδρος του Ταμείου ήταν ο κ. Θεοδ. Τσουρούλας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας, παρήγγειλε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης «κατά απόλυτη προτεραιότητα» για την υπόθεση.

Κατάθεση Καραδήμα

Τρίωρη κατάθεση στον αντεισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα, που διερευνά την υπόθεση της "Ακρόπολις", έδωσε σήμερα η γενικήδιευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, κ. Παναγιώτα Καραδήμα.

Η μάρτυρας δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και αναμένεται να επανέλθει σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, η εντολέας του είχε καθαρά εισηγητικό ρόλο στην υπόθεση αγοράς ομολόγων και η εισήγησή της φέρεται να ήταν εισηγητική.

Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, η κ. Καραδήμα δεν είχε δικαίωμα ψήφου ως προς τα θέματα της διαχείρισης των αποθεματικών του ταμείου. Ο δικηγόρος τόνισε επίσης ότι η κ. Καραδήμα είναι αποφασισμένη να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ μόνη της ζήτησε να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από τους οποίους προκύπτει – σύμφωνα με τον δικηγόρο της - ότι τα μοναδικά εισοδήματά της προέρχονται από τους μισθούς της.

Κατάθεση από τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η 24η πταισματοδίκης Αθηνών, η οποία μετέβη στο γραφείο του. Η σχετική κατάθεση δόθηκε, με αφορμή τη μήνυση και αγωγή που έχει καταθέσει ο υπουργός σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», για το δημοσίευμα που τον χαρακτήριζε ως «Κουτσόγιωργα της Ν.Δ.».