• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:55 - 27 Μαρ 2007

ΣΜΕΧΑ: Συναινεί πλήρως σε περαιτέρω έλεγχο από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πραγματοποίηση ελέγχων σε παλαιότερες περιπτώσεις συναλλαγών των χρηματιστηριακών εταιρειών επί ομολόγων, ο ΣΜΕΧΑ τάχθηκευπέρ της διαδικασίας αυτής, τονίζοντας πως ο έλεγχος θα πρέπει να είναι καθολικός και ενδελεχής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος.

«Η ύπαρξη φημολογίας και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών για διάφορες εταιρείες, όχι απλώς δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια αλλά οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Για μία ακόμα φορά επισημαίνεταιπως οι χρηματιστηριακές εταιρείες πραγματοποιούν ένα ελάχιστο μέρος των συναλλαγών σε ομόλογα. Παρόλα αυτάο ΣΜΕΧΑ συναινεί πλήρως στον περαιτέρω έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», υπογραμμίζει ο ΣΜΕΧΑ.

«Εάν θεωρήσουμε δεδομένη τη βούληση για πλήρη διελεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου, τότε ο ΣΜΕΧΑ θεωρεί αυτονόητη την άμεση ανάληψη ανάλογης πρωτοβουλίας και από την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία οφείλει να ξεκινήσει άμεσα αντίστοιχους ελέγχους σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, δεδομένου ότι οι συναλλαγές επί ομολόγων πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό τουςαπό τις τράπεζες.

Οι όποιες δηλώσεις υπευθύνων πολιτικών ότι «ο έλεγχος γίνεται για εξακρίβωση άπληστων χρηματιστηριακών εταιρειών κατά τις συναλλαγές τους με ασφαλιστικά ταμεία » είναι απολύτωςατυχείς και αποδεικνύουν έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης. Ταυτόχρονα,ανατρέπουν την ανεξαρτησία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.